måndag, december 31, 2007

243. Gott nytt år!

Lillebror är här. Just för tillfället är han placerad framför tv-spelet. Vi ska snart göra iordning lite tacos och chips och Heroes. Nyss var vi på bio, och det var en äkta Sandra-film!



söndag, december 30, 2007

242. Think I'm gonna cut out my own eyes

Jag glömde köpa hushållspapper. Jag tror att jag blir tokig. Jag tror att jag gräver ner mig och inte kommer upp innan sommaren. Vaaarför skrev jag inte upp det på notan? Nu kommer jag att vara sur halva kvällen!

241. Relax, take it easy




"Cracks in the concrete
are just reminders
that you fall apart
no matter how strong you are."






240. Våra öppna sår.

Tvätt och städ. Mest tvätt. Jag vaknade flera gånger imorse men kunde inte ens föreställa mig att jag skulle komma ur sängen. Sen kom jag ur sängen. Halv ett!

Jag är fortfarande skärrad över detta faktum. Jag bör verkligen sova innan det är dags för jobb. Men jag ser fram emot jobbet. Jag saknar det. Jag saknar dem.
Känns som att det enda jag gör nu för tiden är att sakna.




Jag tog inga bilderpå korna under hela veckan i Bråten den här gången. Men så här såg det ut förra gången jag var där och blev störtsjuk. Det ser ut likadant nu, fast blaskigare och lerigare eftersom det bara regnar och inget fryser.

fredag, december 21, 2007

239. No one

Ytterligare sommarkänslor ^^
I somras somnade jag på kökssoffan hos mamma och det här var vad jag hittade på datorn när jag vaknade (:

238. Om jag bara gått en annan väg


Här kommer lite ögongodis!

Adrien Brody har jag varit frälst av sedan jag gick i högstadiet och såg filmen Oxygen där han spelade skurk. På den vägen är det (:




237. Happy to see you

Jag råkade zappa förbi Bruce den allsmäktige och den var jättekul. Sen kom morbror och sen var filmen slut. Jag får se den en annan gång /:

Sitter nu och funderar på om jag ska se till att slänga upp så mkt julpynt jag bara orkar, och fixa sladdarna bakom tv:n och göra iordning lite inför morgondagen. Å andra sidan.. sängen är bäddad och ser faktiskt ganska inbjudande ut..

Dagens knark är nedan följande låt, fast den vanliga versionen utan prat och med mäktigare musik.


236. Ingen utväg ur mörkret


Så har Greta Garbo flyttat in i mitt sovrum. Mormor var superstolt, och nog är hon häftig, Greta. Vi satte upp åbäket direkt och det var väl lika bra. Annars hade hon stått och skräpat hur länge som helst innan jag fick tummen ur arslet. Bild på det kommer sen.

(Garbo alltså, inte arslet).

Sista dagen på jobbet före tio dagars ledighet. Jag är liksom trött in i märgen. Jag fick ihop 2000:- i bonus iallafall, till slut. Tur det, annars blir det nudlar hela januari ^^
Lite sentimentalt att vara utan mina små raringar på jobbet, men jag antar att jag är ensam om den känslan. Allra skönast är det såklart med en rejäl sovmorgon imorgon.

Nu ska jag ha mack-fest för mig själv.

onsdag, december 19, 2007

235. kämpiga tider.

22:05 Jag får väl ta och skärpa mig. Jobbet var okej men fruktansvärt segt idag. Ringer ingenting alls. En liten shoppingrunda och en ordentlig fikastund på Gränden senare, är jag hemma och gör ingenting. Kollade på Heroes, spännande ^^
Har också hunnit fria på msn, diskutera framlidna familjemedlemmar och beklaga mig över gammalt groll. En produktiv kväll, med andra ord.

Tack Nina för en kanonkväll! (:


tisdag, december 18, 2007

234. Hata Coca-Colas reklam !

Jag blir tokig på Coca-Colas julreklam. I år är det värre än vanligt!

Annars är det lugnt. Jobbet gick väl sådär, men jag gjorde det jag ska iallafall. Handlade på vägen hem men glömde såklart lite. Och för TREDJE gången i rad kommer jag hem med ett paket toapapper när jag ska ha hushålsspapper. Tamejfasen otroligt. Jag har inte haft hushållspapper på typ en månad, men har en jävla massa toapapper. Det funkar ju, men ser inte så snyggt ut bredvid spisen med tre toarullar på hållaren (:

Här kommer iallafall en av mina favoriter från showen "Livet":


måndag, december 17, 2007

233. Symbolen för vårt ideal

...för sanningen, friheten, tro och moral.

Uggla-kvällen fortskred med att ta tag i disken som inte alls var så farlig som jag trott när jag satt på skygglapparna på väg förbi diskbänken. Har slagit in de två sista julklapparna. Det tragiska är att jag just då kom på ett skitsnyggt sätt att slå in julklappar på, och så fanns det inga fler att slå in ):
Men men, två blev riktigt snygga iallafall, och resten blev bra men inte lika (:

Marsvinen fick inte komma ut idag, men jag tror det blev nöjda med lite mer hö och godis. Har lite funderingar på hur jag ska fixa röran under buren, men jag tror jag kommit på en lösning. Så om jag orkar imorgon ska jag ner i förrådet och kolla runt lite efter en större cykelkorg. Och kolla om marsvinens lådor får plats under mitt skrivbord utan att vara i vägen. Så kan det bli riktigt bra (:

Nu ska det bara fram lite mera julpynt sen är det läggdags och läsdags. Läser för tillfället Grabben i graven bredvid för fjärde gången. Läste nyss ut Tarzans tårar som är rörande kul (:




"Jag sitter så skrämd i min tvåa och ser statens television.
Där säger en tv-hallåa godnatt till vår fria nation"

232. ..så breakar jag som hela Rinkeby

Jag har en äkta Uggla-kväll. Några låtar är så bra så jag ryser (:






Jag har också diskat och lagt in all ren tvätt i garderoben. Mormor var helt slut för att folk ringt och sökt hennes sambo hela dagen. Polisen, media och VL om vartannat. Skönt att det ordnade sig, att det blev armen och inte en lunga eller hjärtat eller nåt. När han kom hem igår frågade jag om han hade ont, men det hade han inte alls. Det var ju bra.

lördag, december 15, 2007

231. Sverige vs. Italien 0-1





Jag vet inte hur det är med sånt här i Italien, men jag skulle nog längta hem till mamma i varma Italien om något sånt här hände mig.

230. Livet säger.

FUCK

THIS

SHIT

fredag, december 14, 2007

229. Halelujah

07:24 Jag har sovit i nästan två och en halv timme, wohoo!

Nu ska det fönas hår och sminkas och kläs på för att sedan gå till jobbet. Gårdagens och dagens frukost åt jag klockan tre inatt, så det är redan avklarat. Nina höll mig sällskap in på småtimmarna och bjöd på ögongodis:



Tänk om alla killar såg ut som den där ,)
(Men helst var perfekta pojkvänner också, och gick att välja och vraka mellan)

Lyssnar vidare på Suspiciuos minds.

228. Welcome to my world

Klockan är 01:43:50 och jag är inte ens trött. Eller jo jag är trött, men jag kan inte sova.

Jag är för pigg för att sova, men så fort jag bestämmer mig för att starta nåt litet projekt, så är jag för trött för det. Och hur har jag klarat mig i tre dagar utan mat? Jag har bara ätit lite gröt och nån macka. På tre dagar! Det är sjukt.

Marsvinen har varit ute längre än vanligt idag. Senaste tiden när jag inte mått så bra har de fått vänta på sitt. De har fått mat och vatten, men inte så mycket lektid. Det märktes, för de satt som stenstoder ganska länge. Men sen blev det fart, och tack vare mitt kravallstängsel så höll de sig där det är okej att de kissar. Utan att jag behöver riskera obotliga fläckar. Men de har ju ett nytt läger nu, under katträdet. Med en fleecefilt och en handduk som de kan kissa på bäst de vill. Det verkar funka för dem, och det funkar för mig (:


Såna här kravallstängsel är det, utan lussebulle


Egentligen skulle man ju kunna förvandla den här energin till något bra och kanske städa lite. Men det är så jobbigt och tråkigt att det inte kommer att bli av. Det vet jag. Dammsugaren har legat i vägen i sovrummet i snart två veckor nu, men inte har jag dammsugit något för det.

tisdag, december 11, 2007

227. I'm going home

Jag längtar längtar längtar ut till landsbygden. Jag räknar ner till jul.. inte för julklappar eller julmat, utan för att få lämna stan ett tag. För att få skita ner mig när jag klappar kor, istället för att bli sur över att bryta en nagel när jag härjar i förrådet eller byter däck /:

Var är mannen som vill ta med mig till ett litet gulligt hus på landet och låta mig ha lite djur och blommor i trädgården? Jag såg en annons på ett jättefint hus mellan Bockhammar och Skinnskatteberg. Jag vet var det är. Det var fint, lagom, och inte dyrt. Men varför ska jag, ensam och 21 år, köpa ett hus själv? Det innebär att pendla till jobbet en timme enkel resa. Det innebär att ploga snö och hugga ved, och det innebär ett lån på banken.

Men det innebär ungefär två mil till mamma, inte ens en mil till pappa. Det innebär två små uthus och en liten gräsmatta. Det innebär - hemma. Inte fan vet jag. Jag har så god lust att bara skita i allt, bo i min lilla skrubb hos mamma och jobba på kanalfläkt eller vad som helst. Gå ut i skogen. Ta hand om Tor på heltid. Starta något eget, bestämma själv.

Det kryper innanför mitt skinn. Jag kan inte sova på kvällarna. Det är över två och ett halvt år sedan det var så senast. Jag hade glömt hur det känns att vara dödstrött och bara ligga och vrida sig på kudden. Jag har tänkt på mina sömntabletter, men det betyder att jag kommer tt vara en zombie på jobbet, och det vill jag inte.




Kan ingen hämta mig på en vit springare och lova att allt ska bli bra igen?

226. Let our love survive

225. We can't go on together with suspicious minds

Klockan är snart elva på kvällen och precis som de fem senaste nätterna kan jag inte sova fast jag är trött. Blä. Kort rapport om onsdagen iallafall:

Vi sminkade oss och larvade oss på jobbet och for till Strike. Det bowlades och bröts naglar i en och en halv timme. Julbordet var trevligt, även om de flesta av tanterna klagade på kvalitéten. Men, musslor?! Weird tillskott på ett julbord tycker jag. Lekledaren Joakim delade ut priser, för mitt lag (som vann!) blev det varsin biobiljett (: Så nu har jag fem stycken i plånboken, haha.

Sen gick Joakim hem /: Vi andra fortsatte hem till mig för diverse alkoholintag och fix av håret. Hysteriskt roligt, till och med Solveig fick sig några kramar. Efter att Josef supit mig halvt under bordet (de andra var inte bättre) så gick vi den korta promenaden till Pluto där det var dimtjockt med folk. Det knäppaste var att jag träffade Joel, vars mormor och morfar var mina första arbetsgivare när jag var typ 13 år. Han kom nog inte ihåg mig så bra, men ändå.

Vi var där i flera timmar, men det kändes inte riktigt så. Men till slut var det dags att gå hem, och hem gick jag. Tur man inte hade långt (:



måndag, december 10, 2007

224. We got married in a fever

Just nu är livet hårt, och jag har ångest inför arbetsveckan. Jag grät mig till sömns sent inatt och kan inte riktigt sätta fingret på vad som inte stämmer.

Vissa upplever mer fantastiska ögonblick än att bli oplanerade taxvakter.

måndag, december 03, 2007

223. Go lightly on the ground.




Go away from my window
Leave at your own chosen speed
I'm not the one you want, babe
I'm not the one you need
You say you're lookin' for someone
Who's never weak but always strong
To protect you and defend you
Whether you are right or wrong
Someone to open each and every door

But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're lookin' for, babe

Go lightly from the ledge, babe
Go lightly on the ground
I'm not the one you want, babe
I'll only let you down
You say you're lookin' for someone
Who'll promise never to part
Someone to close his eyes to you
Someone to close his heart
Someone to die for you and more

But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're lookin' for, babe


You say you're lookin' for someone
To pick you up each time you fall
To gather flowers constantly
And to come each time you call
And will love you for your life
And nothin' more

But it ain't me babe
No, no, no, it ain't me babe
It ain't me you're lookin' for, babe

222. Woo, mini-jubileum!

Jag har ändrat knark till Johnny Cash. Mest "It ain't med babe" med June Carter. Den sitter i hjärtat och vill liksom inte komma loss. Måste nog ruska runt lite i min mp3-spelare.

Idag har jag handlat lite julklappar, och tagit bilen till Ica Maxi och köpt en adventsstjärna och en massa annat onödigt. Känns bra. Fick också se hur Viktor har det, och slå in en present åt hans handikappade granne som inte kunde själv ,)

Längtar faktiskt till jobbet. Jag vet att jag kommer vara trött imorgon, men jag längtar dit ändå. Jag tycker om tillräckligt många tillräckligt mycket för att resten ska gå att borsta av sig med lätthet. Ja, jag saknar dem faktiskt just nu.

221. Raggningsreplik.se

En del är fula, en del är söta ^^

söndag, december 02, 2007

220.

Klockan är 41 minuter över midnatt, men "natten är ung, gumman" så det är inte läggdags ännu

Tor har redan däckat i soffan. Jag har inte varit ensam ikväll, för Ida kom förbi. Vi hade tänkt hämta mat på stan, köpa lite godis och kolla på film. Det slutade med att vi åt lite Riesen, drack varsin cider, och pratade oss igenom hela Troja :D

Lyssnar på en loop av några av de låtar jag knarkar just nu:

Alicia Keys - No one
Plain White T's - Hey there Delilah
Kate Nash - Foundations
John Denver - Annie's song
Helene Sjöholm - Gabriellas sång
Elton John - Candle in the wind

Alla låtarna har satt sig som tatueringar i mig, jag må
ste bara lyssna mer och igen och igen. Jag knarkar oftast ett fåtal låtar åt gången, det här är nog rekord i antal. Jag brukar nynna med lite tyst för mig själv men jag har så attans ont i halsen att det inte är någon bra idé.



219. Plain white t's - Hey there Delilah