söndag, november 30, 2008

416. Menthol is the shit.

Är på världens röjhumör. Har kanske hållit på en timme men det känns som mycket blivit gjort. Och jag har slängt massor av saker som borde slängts för länge sedan!

Ska slänga badrumsmattan också för den är ful och trasig. Köper en ny. Och jag ska gå igenom förrådet snart tror jag. Slänga ännu mer. Älskar att slänga saker just nu. Mmm, återbruket ,)

Sanfrid och Signe är snälla och håller sig ur vägen fast dammsugaren inte är på. Och på onsdag kommer lilla Maja och hälsar på! Hon har flyttat hem till morbror men ska vaktas ett par dagar. Gud så kul! Det tycker nog inte Signe men det är inte hon som bestämmer.

Nu - Dammsuga.

415. Natten.

Idag skulle jag städa så jag skulle slippa imorgon. Jag har inte städat klart. Jag har städat lite i badrummet. Jag har matat mormors katter. Jag har lagat mat (faktiskt!) och så har jag övat på sminkningen. Ja för i torsdags var jag ju till Make up store och fick lära mig att festsminka mig. Födelsedagspresent från sötnosarna på jobbet. Det blev jättefint! Övningen idag gick sådär, men blev rätt nöjd. Har handlat lite mer prylar nu också. Mina tankar efter att ha tvättat bort alltihopa igen:

Man kan rulla en gris i socker men det är fortfarande en gris.

lördag, november 29, 2008

onsdag, november 26, 2008

413. Sent.

Gud vad jag gillar att betala räkningar.

Eller ja, jag gillar det ju inte egentligen. Men varje gång jag gör det så känner jag mig så otroligt tillfredställd.

Jag betalade mina räkningar igårkväll, så fort jag lokaliserat min bankdosa som tydligen fått ben och lekte kurragömma i lägenheten. När jag tänker efter så minns jag inte ens var jag hittade den. Iallafall så betalade jag mina räkningar, satte in mer pengar än jag tänkt på olika ställen och jag sitter här idag och känner mig fortfarande sjukt nöjd. Underbart att känna att pengarna räcker och att allt som ska vara betalt är betalt. Inte rik, men inte fattig.

Hur känner du det när du betalar räkningar?

måndag, november 17, 2008

412. Allvarligt

Har jag slängt cigaretterna? Tänkt att det bara är skit? Vad vet jag, borta är de iallafall.

Kollar på Cityakuten och halvsover. Ont i huvudet, osugen på att gå upp imorgon. Tänkte upp och simma, inser att det inte kommer att hända. Har iallafall promenerat så hårt att jag fick skitont i ena benet. Haha, tragiskt. Usch, kanske ska sova tidigt?

torsdag, november 13, 2008

411. Jag röker kopiöst, jag röker filterlöst

Hahaa, nä det gör jag ju inte. Men jag lyssnar på Iggesundsgänget och tänker tillbaka på när jag var liten. Vi hade två kassettband med Iggesundsgänget och hela familjen diggade det ^^

Idag har varit en lång dag, jag var väldigt trött. Men jag har sovit inatt. Har talat med mamma i telefon ett par gånger.. veterinären har varit där och dräktighetsundersökt korna. Familjen har också tagit farväl av lilla Selma, som fick avsluta med värdighet hemma i köket. Jag blir ledsen när jag tänker på det men jag vet att det var bäst. Och för att vara självisk: Det var inte min katt. Det var Nicklas, och han har varit inställd på det ett tag så det var okej. Känner att jag inte vill komma till den dag då det är Sonjas tur. Hon har däremot legat på "operationsbordet" aka. köksbordet och blivit av med sin kvinnlighet idag. Veterinären har kastrerat henne, mamma fick sitta och hålla i. Rått. Men då vet jag varifrån det kommer, min tålighet för allt möjligt äckligt och jobbigt. jag är glad att Sonja mår bra och att hon klarar av hundar och kattungar och marsvin och allt vad det är, för den dag hon inte vill längre så vill inte jag heller.



En gammal bild på Selma, men den är tagen under en tid då hon var som allra bäst.
Hon mådde bra och kelade och var inte spänd och ledsen och rädd hela tiden.


Lilla fina Selma, hoppas du har det fint nu med många små kattungar och inga hemska hundar som stör. Vi kommer att sakna dig snuttan!

måndag, november 10, 2008

410. Sakta men säkert.

Har varit hemma från jobbet två dagar för att sova ut. Hur det har gått? Tackar som frågar men det har inte varit något enastående resultat. Har idag fallit till föga och tagit en av de hemska sömntabletterna och dessutom tagit en kvällspromenad så jag borde åtminstone kunna somna. Tycker man.

Men det är mycket man tycker som man ändå får fel för, eller hur man nu ska uttrycka sig. Känner mig lite såsig i huvudet så jag tänkte utnyttja känslan och krypa ner under täcket - wish me luck.

tisdag, november 04, 2008

409. Det finns saker jag gör


Väntar på köpare av cykeln. Ska pula lite i köket så det blir fint. Diska lite. Sortera hyllan under soffbordet. Fixa tvätten från igår. Med musik till. Det får räcka för idag. Jo! Jag ska äta gröt också. Ser fram emot lite gröt ^^

Ser fram emot imorgon.

Men ska till doktorn, det är inte så jättekul. Ska göra gjutningar (eller vad man nu gör) till en bettskena, nån ny sort tydligen. Tur att ingen ser mig om kvällarna nu när jag kommer bli så sjukt sexig.

408. Hallaballoo

Nu är det tisdag igen, det ska man väl kunna klara av. Igår tvättade jag heeela kvällen, har inte haft så mycket tvätt på sjukt länge. Tände några ljus och kollade på inredningsprogram och CSI. Sov på soffan igen. Snoosade mucket längre än jag borde, men har iallafal hunnit duscha och är redo för ännu en dag i kontorslandskapet.

Dessutom vägde jag mig med ett positivt resultat!

söndag, november 02, 2008

407. Roses and clover

Det är ett sorgearbete som pågår innanför mitt bröstben idag. När det väl börjat matas det av det ena efter det andra, och så tänker jag på Alexander. Saknar honom innerligt. Önskar att jag pallrat mig till kyrkogården i helgen, men jag undviker det alltid, det känns så definitivt att tända ett ljus och lägga en blomma. Jag vill inte riktigt stå för att det är sant att han inte finns.

Sen satt jag här i soffan och insåg att i år är första gången jag måste hantera detta helt själv, älskade Alexander. Jag torkar mina tårar och tänker att jag ska gå starkare ur den här svackan för hans skull. För att han skulle vilja det.

Men jag vill inte vara ensam.