torsdag, januari 29, 2009

485. It's so simple to fit in

Här är en halvnyupptäckt sång som jag nästan får lite lite gåshud av.



The Swell Season - Sleeping
Vad tycker du?

484. Favorit i repris

Jag vet att alla säkert redan sett den.. Men den här är lite längre och därmed lite sorgligare. Usch!




483. Underbara underbara Sanfrid


Jag sitter och tjyvar med ett öga öppet framför tv:n och hör plötsligt ett mystiskt ljud från köket. Inser ju att det är Sanfrid som gör nåt han inte ska och ropar efter honom. Han kommer inte (dåligt tecken)!! Reser mig, ser hans päls speglas i ugnen.. och vad möter jag? Jo, jag möter en springande/lufsande Sanfrid.. med en påse bröd dinglande i munnen!

You just got to love this life.

onsdag, januari 28, 2009

482. Fredag!

Eller ja. Det är ju onsdag, men eftersom jag är ledig i två dagar så känns det som fredag. MEN mamma har blivit sjuk! Det kommer skita sig på fredag.. Helvete, det blir inget kök och flyttgubbarna kommer hit och det finns inga vitvaror att bära ):
Någon frivillig att komma med släpkärra och sticksåg och hjälpa mig renovera kök på fredag? Torsdag? Lördag?

tisdag, januari 27, 2009

481. Läggdags

Snart dags att lägga sig längst in mot väggen i sängen så att katten kan bre ut sig över resten.



Lätt att bli deppig när man lyssnar på den här, men den är så fin. Kan lyssna tusen gånger på den i rad.

Imorgon är det lite sovmorgon. Livet utan höga skratt och roliga danser på jobbet börjar bli verklighet, och det känns pissigt. Skulle just nu kunna döda för att få en Nina eller en Joakim vid skrivbordet bredvid mitt, jobbet är inte alls detsamma längre.

Får försöka fokusera på annat. Som vad? Som något bra.

480. Hur hjärnar byter humör på en minut..

Ledsna hjärnhalvan: Vad är det för dag? Tisdag? Åh fy, veckan kommer aldrig ta slut?
Glada hjärnhalvan: Nej just ja! Jag är ju ledig torsdag och fredag!! La la la, fredag imorgon redan!
Ledsna hjärnhalvan: Nej jäklar! Jag ska ju bara städa och fixa köket hela helgen och det kommer vara skitsvårt och säkert bli massa fel och skit och fan för att mamma och jag inte är karlar! Och HUR ska spisen bli inkopplad?! Satans dyrt är allting också.
Glada hjärnhalvan: Äsch, det löser sig! Dessutom kommer det bli skitfint efteråt!
Ledsna hjärnhalvan: Men fan, först måste jag jobba imorgon, till 19:15!!
Glada hjärnhalvan: Sovmorgon!!!

Och så vidare. Oklart om det är bra eller dåligt för den psykiska hälsan.

söndag, januari 25, 2009

479. She would change everything



Den är såklart bättre som studioinspelning.

478. Hopeless drifter

Är ensam och blir sentimental. Känner mig mer ensam när jag är sentimental. Och så vidare. I oändlighet. Saknar mamma mycket idag, fast jag träffade henne igår senast. Skulle göra vad som helst för att få lägga huvudet i någons knä just nu. Och bara vara tyst. Blunda.

477. Katten


Hos pappa var det två decimeter snö och jättefint. Under lekstugan hade en katt gömt sig, pappa hade sett den ett par dagar men inte på nära håll. Jag gick dit och lockade lite och då kom det ut en riktig sötnos! Han pratade väldigt mycket och var hemskt tjålig. Ingen kände igen den, pappa kollade med ett par grannar men ingen visste vems det var. Men till kvällen sen hade pappa hittat på rätt hem. Lillen hade varit hemifrån en vecka, förmodligen smet han för att han kände på sig att det var nåt lurt.. han hade nämligen en tid bokad för kastrering i veckan! Haha!

476. Önskar mig en kram

Det blev alternativ 2. Vattnet hos mamma var iskallt, vägen hem var hal. Men Sanfrid låg snällt på framsätet nästan hela vägen och pep bara litegrann om man jämför med hur Signe lever om när hon åker bil.

Det blev inte en film hos Jocke, det blev tre! Innan dess gick vi till Ica och jag var dödens nära att slå ihjäl mig på deras hala golv. På något mirakulöst sätt lyckades jag hålla mig på fötter och det var nog bara Joakim som såg. Men det kändes som att det såg jävligt kul ut ^^

Så jag kom hem alldeles nyss och ska lägga mig så snart jag hunnit varva ner lite. Efter två dagars onyttigt ätande är det imorgon dags för simhallen eller en riktigt svettig promenad. Tänkte mig att gå åt något håll jag inte brukar gå åt. Kanske till Råby centrum och köpa clementiner? (:

lördag, januari 24, 2009

475. Lantlivet

Råkade glömma att jag skulle skynda mig hem efter jobbet igår så jag kunde åka till mamma på en gång eftersom hon fyllde år. Så jag jobbade över en halvtimme och fick skjuts hem av Nina och Rickard. Åkte till mamma. Firade henne, åt onyttigt och somnade som en stock.

Idag: Vaknade av att Ricky låg och ylade som en tok. Gick ut med hundarna i bara stövlar, linne och vinterjacka. Gick och lade mig igen. Sov till kl 12, följde med och lämnade Nicklas hos pappa. Klappade på en herrelös katt. Sitter här. Funderar på hur jag ska göra. Hur ska jag göra?

1. Stanna kvar till imorgon. Bion blev det inget med. Brorsan är inte här.
2. Skynda hem med katten, tvätta håret i iskallt vatten och sen se film med Jocke.

??

torsdag, januari 22, 2009

474. Winnerbäck-tema


Lyssnar på gamla goda Winnerbäcklåtar som vanligt nuförtiden.

Har varit en sjukt påfrestande dag och ovärd kväll. Eftersom Camilla är sjuk är jag användarstöd denna vecka, helt oplanerat = kaos kaos kaos. Fattar inte vad jag håller på med och folk har inget tålamod alls för att jag faktiskt också är ny och inte kan allt utantill. Improviserar, lägger ärenden på bevakning och frågar stackars Micke i Gävle om hjälp heeela tiden. Tack och lov finns det folk som har ett tålamod som aldrig tryter.

Gick en sväng på stan med lilla mormor, köpte det sista till Ninas hejdå-fika imorgon. Tog bussen hem för jag kunde knappt stå på benen. Åt godis (är skitsur för det) och duschade. Somnade invirad i handduken på sängen. Vaknade till och kom på att det snart var dags att åka.

Åkte till centralstationen och mötte Sofias kompis som hade med sig Ninas present. Tyckte synd om henne som skulle behöva vänta på buss kl 21 på kvällen så jag skjutsade hem henne. Kom hem. Fixade presenten efter bästa förmåga. Har rivit till så det ser förjävligt ut i köket. Hittade inget klister eller tejp, fick ta nagellim = ruskigt pilligt och jobbigt och KLISTRIGT. Blev trots allt nöjd. Blev trött. Började skriva. Tröttnade. Och där är vi nu.

onsdag, januari 21, 2009

473. Bebissjuk

Idag var Serop förbi på jobbet med sin fru och nya pyttebebis. Gud så söt hon var! Med liten björnoverall med öron och svans och hela kittet är det svårt att motstå henne.



Fullkomligt avgudar den här låten just nu. Gillade den förut men lyssnade inte riktigt på den. Just nu lyssnar jag i princip bara på den. Lite granna uppblandat med Supertramp - Give a little bit och Simon & Garfunkel - I am a rock. Måste dock säga att jag blev besviken när jag såg videon. Sångaren är ju inte ens en tiondel så snygg (och ung!!) som han låter. Lurendrejeri menar jag, att låta så där snygg och sen vara bara "okej".

(Oklart om jag är bättre själv)

(Fast jag tror inte att jag låter snygg, så då luras jag ju inte heller?)

Ps. Vill nog faktiskt inte veta om ni tycker att jag låter snygg. Ds.

472. Dagen efter


Efter vadå förresten? Det lät ju som att något jättestort har hänt. Något världsomvälvande. Det har inte hänt nåt sånt i värld iallafall.

Bion var bra, vi gick på stan utan att köpa nåt och det var riktigt kul. Köpte i och för sig en present till mamma och känner mig rätt nöjd med den. Vi åt lite skräpmat och godis (jo jag vet, men jag hade en godisdag igår helt enkelt) och mötte Anna som satt med oss en stund. Tog bussen hem sent på kvällen, duschade, somnade framför tv:n med datorn i knät och en handuksturban som trillat ner i ansiktet.

Nu är det dags att ta med min näst bästa partner och promenera till jobbet!

måndag, januari 19, 2009

471. All i've got is my healthy mind.

Det är allt jag har, and i'm losing it. Tappar taget kväll efter kväll. Jag vill inte längre gå hem efter jobbet, jag vill bara gå iväg någon annan stans. Imorgon blir det däremot en helkväll och jag kommer hem sent. Har jag tur somnar jag på en gång så jag slipper ligga vaken och tänka.

Just nu är jag glad att Nina tar hand om mig imorgon, men det känns såklart ännu mer i hjärtat att det är hennes sista vecka i stan. Will miss you honey . Nu.. försöka att inte tänka. Sova.

470. Solen i ögonen

Hela dagen har jag varit väldigt ledsen. Och nu tittar jag på dokumentären om Lars Winnerbäck och jag kan ju säga att det blev inte bättre.

Fan säger jag. Kommer inte kunna sova. Hatar att jag låter en annan person styra mitt liv fastän det gått så lång tid nu. Jag hatar verkligen att vara ensam just nu. Och jag hatar att vara hemma, men vet inte var jag skulle åka annars. Folk tycker man är larvig när man gråter, så istället för att gråta ut hos någon när det verkligen behövs att någon lyssnar, så sitter man hemma under en filt och skakar okontrollerat.




Nu ska jag samla mina krafter och göra nånting stort.


söndag, januari 18, 2009

469. Dålig koll

Förut hade jag alltid min budget i ett exceldokument på datorn som jag fyllde i löpande när jag fick en räkning eller visste att jag skulle få extra pengar osv.. Varför slutade jag fylla i den för? Den var ju bra. Får leta rätt på den och börja om.

468. If you never try you never know

Coldplay kommer till Sthlm 22/8!! Nu börjar jakten på biljetter och arbetet med att hitta någon att gå med!

467. Antiklimax

Att komma hem alltså.

För en gångskull hade jag riktigt roligt ute, självklart tack vare sällskapet. Men det var äckligt mycket folk ute. Om man tänker på att det faktiskt är januari och drygt en vecka till löning.. Man behövde liksom inte försöka sig på att göra dansmoves, det skötte folk omkring en genom att knuffas. Så där stod vi och gungade fram och tillbaka mellan diverse fyllon i schlagerbaren. På vägen ut stötte jag på en väääääldigt gammal klasskamrat. (okej hon är faktiskt ett par veckor YNGRE än mig, men jag menar att det var länge sen vi sågs och så...) Kul. Tur att man var hyfsat sminkad, otur att jag inte alls hade tänkt gå ut så jag hade linne och en slags... cardigan på mig. Men men! Imorgon är en ny dag och eftersom jag dammsög idag så är det lugnt imorgon.

Är tillfrågad att gå med på teater istället för att ha tvättstuga.. Måste säga att det låter mer lockande. Vad tycker DU att jag ska göra?


lördag, januari 17, 2009

466. En gång till

En lång stund spenderad framför spegeln. Försöker komma ihåg och göra rätt så jag inte ser ut som en clown när jag är klar. Vet inte om jag är helt nöjd med kvällens outfit och smink, men tack och lov så bryr jag mig ju inte så mycket om sånt. Är mest orolig att sällskapet ska tycka att jag är för vardagligt klädd, men egentligen kvittar det. Får se hur det känns i juni, då är det förhoppningsvis annorlunda.

Lyssnar på Melissa Horn och väntar på att klockan ska bli lagom så att jag kan gå till bussen.

465. Lovely lördag

Vaknade inte förrän kvart i ETT idag. Sjukt säger jag. Sen har det varit trögstartat, så det börjar bli dags att starta igång. Under tiden spelar jag musik och njuter av den. Just nu: Sophie B Hawkins - As I lay me down. Inatt drömde jag att jag hälsade på någon i Spanien som jag träffade där för så otroligt länge sedan att jag nästan glömt dem. Jag drömde att jag skulle åka dit och stanna längre, men sen vaknade jag av att telefonen ringde. Jaja, får lägga Spanien åt sidan precis som jag gjorde när jag träffade Viktor.

Nu är det dags att städa och sen ta en sväng till en affär och sen till Nina kl 20!


fredag, januari 16, 2009

464. Fantastic friday.

Förutom att jag är trött och att ensamheten om kvällarna börjat driva mig till vansinne så är det grymt skönt att det är fredag. Imorgon är det avskedsmys hos Nina.. och nästa vecka är sista veckan hon är kvar på jobbet! Hemskt fruktansvärt jobbigt, men all lycka till henne på nya jobbet!

Ska köpa med mig massa godis till henne hade jag tänkt.. Som hon kan äta upp och slipper flytta med till Stockholm (:

Nu är det dags att äta dagens sista kalorier och kanske till och med ta en liten kvällspromenad! Får se hur det blir med det dock. Hej så länge och ta hand om er.

torsdag, januari 15, 2009

463. Jag vill ha en sista chans så jag säger det rakt ut:

Den här låten ger mig gåshud vissa tider på dygnet. Vissa stunder är sinnet helt enkelt för svagt för att låta bli att påverkas.

462. Saker som sagts

Älskar att rensa min mobil för jag hittar alltid en massa mysiga citat jag skrivit ner eller sms som någon skickat och som verkligen rört vid mitt hjärta. Här kommer ett smakprov av min sjuka humor:

Mamma: Aje!
Jag: Vad är det?
Mamma: Jag fastnar i överslafen!
Jag: Va??
Mamma: Med håret och allt möjligt!

(Scenen utspelade sig på hotellrummet i London.. Varför mamma nu håller på och grötar på ett sådant sätt att hon fastnar i den övre sängen vet jag inte. Förstår att det inte är så kul för någon annan att läsa, men det här har vi skrattat gott åt. Läs det med ett lätt hysteriskt tonfall så blir det bättre!)


461. Glömde en sak..



Jag glömde ju berätta hur kul jag hade igår när jag kom hem! Igår cyklade jag till jobbet för första gången på jääättelänge, har promenerat sista tiden. Inget mer med det, men när jag kom hem halv tio igår så lyckades jag inte få igen låset på cykeln.. Man vill ju inte att den ska bli stulen, så vad gör man?

Jo man bär upp den tre trappor och ställer den i vardagsrummet!

Och där står den ännu, för det funkade inte att låsa den imorse heller.. Superkul. Jag som hade hoppats på att det berodde på att det var kallt.. /:

460. Tired thursday

Ska inte säga att det varit en dålig dag på jobbet men jag är hemskt trött. Har idag suttit merparten av dagen och försökt lära mig saker och repetera saker med Camilla så att jag så småningom ska kunna vikariera för henne som användarstöd och göra ett bra jobb while doing it.

Just idag känns det helt okej, men det känns också som att det kommer bli en prövning. Not that it's a bad thing, men tänk om alla blir galna på mig för att jag inte kan?? Hur som helst, det kommer säkert gå bra. Imorgon, en dag nästa vecka och ännu mer i februari kommer jag att få träna träna träna!

Har btw även fått rapport från Signes nya matte Raia att det fortfarande går alldeles utmärkt för Signe ute på landet. Känns skönt att höra, det lättar mitt hjärta lite.


onsdag, januari 14, 2009

459. Ännu en dag

Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här.
L Winnerbäck & M Horn - Som jag hade dig förut

Känner att det är en svår tid jag har framför mig. Det är en lång resa och jag reser den ensam. Listan på bra saker jag skulle skriva hann jag inte så långt med. Mest beroende på att jag jobbar och jobbar och jobbar och inte hinner tänka. Ska skriva en på riktigt imorgon, nu är det dags att sova.

Är både glad och väldigt nedstämd på en gång, förstår mig inte riktigt på det själv.


tisdag, januari 13, 2009

458. Strul

Mitt i allt annat elände så strular min blogg och det går dåligt på jobbet. Känner att jag håller på att surna till ordentligt så jag får försöka vända det till något positivt! Ska ta och skriva en liten lista på saker som är bra just nu, då brukar det kännas bättre efteråt (:


måndag, januari 12, 2009

457. Nostalgi på gott och ont.

Det finns mycket jag kan tänka tillbaka på och sakna från min gymnasietid, trots att den bitvis var väldigt jobbig. Men just idag: Jag saknar pojken med det gammaldags dubbelnamnet, en svart bmw, en liten liten lägenhet och en stark vilja att klara sig själv fast han knappt kunde koka makaroner. Då, när jag låg på mage i hans säng och fnittrade åt något han sagt, då var han nitton år och det enda han såg framför sig var hur kul livet skulle vara, mitt i vintern och mörkret och jobbet som slet hårt. Då såg jag upp till honom och tänkte att han var så många år äldre än mig och kunde så mycket om att vara vuxen redan. Idag förstår jag hur ung han var, men hur väl han trots allt tog tillvara på det han hade. Han lärde mig teckenspråk och skjutsade mig till tåget och kammade mitt hår med sina fingrar. Jag saknar honom lite då och då, någon gång om året. I år kom det väldigt tidigt. Mest saknar jag ett enda ord som han sa till mig varje dag.


456. Televerket <3

Åh vad kul! Känns fint det här. Och det här. Och det här. Och det här.

söndag, januari 11, 2009

455. If I said I don't remember


Idag har det hänt. Det jag aldrig trott skulle hända. Om någon sagt för ett halvår sen att det skulle hända hade jag skrattat den personen rakt i ansiktet! Men idag har Signe flyttat. Till Kolsva. Ut på landet, ut i skogen. Till en man, en kvinna och deras tre hundar. Och hon har det bra tydligen, första rapporten säger att hon har bekantat sig med huset och redan lärt husse och matte hur man ska klappa och klia. Snuttan, jag kommer snart och hälsar på!

För här hemma i mitt hjärta känns det så klart kluvet. Signe har inte mått bra sista tiden utan mest ställt till med oreda, och därav har det inte varit så kul för mig eller Sanfrid heller. Så för den delen känns det här väldigt bra.

Men så känns det såklart mindre bra eftersom hon varit min kisse sen hon föddes för tre och ett halvt år sedan. Känner mig som en svikare men eftersom hon är så lätt att placera i nya miljöer (så länge det inte finns andra katter där) och de säger att det har gått bra, så försöker jag övertyga mig om att det var rätt sak att göra.

Kvar är jag och världens stiligaste, händigaste, keligaste, raraste, tuffaste, mest kärleksfulle och hårigaste man. Det är jag och min pojkvän - Sanfrid! Tack och lov väldigt lätt att ha att göra med, särskilt tacksamt för mig som inte har nåt annat sällskap om dagarna (:

fredag, januari 09, 2009

454. Vi är dom som kan skratta åt allt.

Inga planer men ett steg, inte där än men på väg
Lars Winnerbäck - Det är visst nån som är tillbaka

Nu är det dags för jobb igen. Igår var jag ledig eftersom jag jobbar i helgen. Men idag är jag taggad! Försöker ställa in mig på det iallafall. Imorgon blir det bara mys på jobbet med Sofia, det är bara vi som jobbar.

torsdag, januari 08, 2009

453. En lång dag

Just nu: Jag hatar gulliga amerikanska romantiska komedier som slutar med att de får varandra och pussas och kramas och är sjukt snygga samtidigt.

tisdag, januari 06, 2009

452. Myskväll

M m , m y s k v ä l l !

Gjorde en supergod sallad på en gång när jag kom hem efter en bra dag på jobbet. Har inte orkat diska men det gör inget. Har tagit med mig täcke och kudde till soffan och kollar på Drömkåken. Underbar film!

451. 2009.

Det här är slutet på resan och början på en ny.
Lars Winnerbäck - För dig

Snoozade imorse och fick plötsligt skitbråttom. Kom dock på att jag tänkt fel med en timme så det var lugnt. Ska torka håret nu och sen skrapa lite bilrutor och hämta upp Sofia, sen är det jobb 8 timmar igen.

Är nervös för att jag satt upp ett orealistiskt mål eller att jag inte ska palla med trycket och misslyckas. Folk måste tro att jag är dum i huvudet.

måndag, januari 05, 2009

450. Hur bidar du din tid?

Fattar inte varför jag inte kan sova. Eller egentligen fattar jag precis, för jag somnade ju på soffan när jag kom hem, på ruskigt dåligt humör. Vi pratade om att plugga och Stockholm och jobbet och sånt på jobbet idag och det satte griller i huvudet på mig.

Sen råkade jag ut för en sjuhelsikes blåst busschaufför, han höll på att ge mig en hjärtinfarkt. Kom hem och allt gick åt fanders och så somnade jag. Och nu kan jag inte sova och ligger och tänker och lyssnar på Lars Winnerbäck.

Har bara en sak att säga: Jag fattar ingenting av livet.

lördag, januari 03, 2009

449. "långhelg"

Att vara ledig igår är nog det bästa som hänt mig på väldigt länge. Grymt skönt. Vi sov halva dagen, spelade massa spel och städade. Gick till Ica och hade filmkväll och somnade som grisar mitt i natten. Perfekt!

Däremot har jag ätit så mycket onyttigt den här veckan så jag mår illa bara av att tänka på mat.





Jag och plutten firar nyår..

fredag, januari 02, 2009

448. Äntligen ledig.

Jag vaknade med ett ryck klockan sex imorse av ett hemskt oljud. Slängde mig över lillebror i sängen och hela tiden en tanke bultande i huvudet: "Den där katten kommer att få in mig på dårhuset".
Ute i hallen möts jag av en sjö av små julkulor och glas. Tack Sanfrid för den efterlängtade sovmorgonen! Det var min lilla "julgran" som stirrat döden i vitögat den här gången. Inte hela världen men satans jobbigt att ta reda på så tidigt.
Och så använde jag faktiskt den där vasen väldigt ofta ):