söndag, augusti 30, 2009

670. Imorgon smäller det

Japp, imorgon börjar skolan. Jag har fått skjuts så jag vet var jag ska först, och sen ska jag försöka hitta rätt på skolan.

Spännande!

Måste också in på banken och sätta in pengar. Dels Nicklas pengar, och dels mina - för jag har fått bilen såld! Det känns både konstigt och grymt skönt på en gång. Priset blev absolut överkomligt och pengarna ska sparas för dubbla hyror tills lägenheten blir såld. Den nya annonsen är ute nu och det ser fantastiskt trevligt ut (:

Eftersom jag är alldeles för pirrig för att somna redan så kollar jag på Sagan om konungens återkomst och funderar på att krypa ner i soffan hos Nicklas. Naglarna är fixade, håret är tvättat och benen är rakade. Vad kan nu gå dåligt?

torsdag, augusti 27, 2009

669. Tråkdag

Egentligen var dagen bra till en början. Var hos mormor och hon hjälpte mig att ordna med håret och det kändes som en lagom förändring. Nu till kvällen har det varit sjukt trist, Nicklas somnade k l 19 och sover än. Han fick gå hem för någon har frihetsberövat hans cykel. Kul! Efter en vecka i stan.

Nä jag ska nog bädda lillens soffa och sätta på en bra film. Försöka tänka på något annat än hur pissigt min studietid kommer att börja.

onsdag, augusti 26, 2009

668. Trötter, Butter, Prosit osv

Nej, kanske passar inte alla dvärgnamnen in på mig idag, men iallafall de där tre. Vissa saker känns kanske lite lättare men det är fortfarande vissa saker som är tunga att bära på. Jag vet ju att det löser sig till slut men resan dit är lite knölig.

Mamma har iallafall kommit hem och svängde in hit på väg från sjukhuset. Finally! Mysigt att få gosa med hundarna också, även om de inte riktigt hade tid med mig. De var tvungna att undersöka min nya lägenhet först.

Bilden är från Anundshög häromdagen..

tisdag, augusti 25, 2009

667. Blowin in the wind

Lilypie Angel and Memorial tickers

666. Devil in disguise

Igår åkte kameran med på cykeltur till Anundshög. Jag blev lite besviken över att det var så nära, tog bara 10 minuter att cykla. Jag hade liksom tänkt att det skulle ta.. lite längre tid.

Jag fångade iallafall solnedgången på väg hem..

måndag, augusti 24, 2009

665. Tid att landa

Så är vi då inne på sista veckan av ledigt. Har en hel del att göra så det gäller att ligga i ordentligt nu:

1. Bestämma mig för om jag ska anlita Maria S som mäklare. Lite dyr men härlig. Hm.
2. Kolla upp vilken litteratur jag ev. behöver vid skolstarten (bättre sent än aldrig)
3. Packa upp sista lådan med köksgrejor.
4. Fixa en födelsedagspresent.
5. Åka med Nicklas och köpa dator.
6. Göra rent min dator.
7. Boka tvättid och förhoppningsvis tvätta lite.
8. Fixa håret (beslutsångest!!)
9. Gå iväg med pant.
10. Prata med min ääälskade bank.

Igår skjutsade jag och Nicklas lilla mamma till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Eller egentligen körde hon själv och sen tog vi med bilen hem. Hon ska operera sitt finger idag igen och kommer inte hem förrän tidigast på onsdag ):


Om man skulle ta och köpa en trisslott.. hehe ^^

fredag, augusti 21, 2009

664. Reeboot

Jag har fastnat. Den senaste tiden har inte varit riktigt hundra så jag har inte velat blogga, det hade bara kommit ut elände iallafall. Och DET vill vi ju inte.

Idag börjar livet på allvar igen för Nicklas, som cyklade till skolan för en timme sen. Själv var jag också uppe tidigt och körde automatväxlad bil för andra gången i mitt liv. Det lät himla konstigt först men jag lyckades till slut lista ut vad problemet var och åtgärda det. (Eller.. egentligen lyckades jag inte lista ut vad det VAR, men hur det skulle åtgärdas).

Ska diska och plocka lite här hemma för ikväll blir det tågresa till mamma igen. Men från och med söndag kväll kommer jag att vara hemma i stan som vanligt igen, med bara enstaka resor till landsbygden. Bilden föreställer för övrigt utsikten från mammas balkong i solnedgången.

Heippa.

fredag, augusti 07, 2009

663. Fri som en fågel

Jaha vad har då hänt sen sist?

Bygget går saakta framåt, snart klart. I övrigt har jag njutit av att umgås med min mor och min bror och att få vara på landet. Gå barfota och smutsa ner mig i oömma kläder. Jag har också njutit av måånga gosstunder med älskade Sanfrid. My ment-to-be klädd i päls som jag nu lämnat i mammas ömsinta omvårdnad.

Ikväll är inte lillebror hemma så jag har fått spendera slutet av kvällen själv. Det har jag gjort framför datorn, men med Rasmus på luffen. Har sett det så många gånger att jag kan det utantill, men det är så himla fint att man blir tårögd. Ack en så bedårande historia! Sen är det ju alltid vackert när hjältarna får varandra i slutet och sånt där..

Imorgon bär det av till Västerås för en dagsvisit. Närmare bestämt ska vi dammsuga ur och plocka lite i min gamla lägenhet för en inplanerad visning på eftermiddagen. Vågar inte hoppas på för mycket men ska iallafall åka dit och fixa lite. Ska också passa på att kolla posten hemma och hämta ut två paket.

Det var inte så mycket mer spännande (yeah right, "spännande") jag hade att dela med mig av för den här gången. Vilar vidare på semestern och sover med öppen balkongdörr. Lyssnar på syrsorna och fightas med en envis nattfjäril.

Godnatt!

662. Spännande

När man väntar på nåt gott (?) väntar man alltid för länge. En av mina favvisar har haft en audition idag och jag viiiill verkligen veta hur det har gått. Så länge har jag gjort en playlist på Youtube med Rasmus på luffen.


måndag, augusti 03, 2009

661. Snickarglädje

Just nu spenderar jag min tid hemma hos mamma. Projektet som just nu är aktuellt är att klä in ett fult gammalt plåtskjul (se nedre bilden) i panel som sedan skall rödfärgas. Detta för att skjulet skall bättre smälta in i miljön på gården, och för att man på ett säkert sätt ska kunna förvara den fyrhjuling som ganska nyligen inhandlats. Andra halvan av skjulet ska husera familjens alla miljoner cyklar. Lillebror är ju arbetare på gården över sommaren så han sliter på bra i sina arbetsbyxor. Nästan nästan nästan hela tiden håller han humöret uppe.


Det är ett tidsödande jobb. Hela tiden händer små saker som försenar färdigställandet med en kvart eller två. Förhoppningsvis är vi klara imorgon, på projektets tredje arbetsdag. Och då har jag inte räknat med själva rödfärgandet, för känner jag oss rätt så dröjer det lite till. Hur som helst så blir det nog jättefint till slut, iallafall jämfört med hur det ser ut nu.